fallback

Немската Munich Re купува подразделение на AIG за 742 млн. долара

За 2007 г. чистата печалбата на HSB е 158 млн. долара, а брутната премия – 904 млн. долара

17:59 | 22.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Немският презастраховател Munich Re ще купи компанията НSB Group, принадлежаща на американския застраховател American International Group (AIG), за сумата от 742 млн. долара, за да разшири присъствието си в САЩ, се казва в съвместно съобщение на компаниите по сделката - Munich Re и AIG, съобщава К2Кapital.

Основният актив на HSB е компанията Hartford Steam Boiler Inspection and Insurance, която обезпечава покритието на широк спектър от застрахователни рискове. За 2007 г. нетната печалба на HSB е 158 млн. долара.

От Munich Re посочват, че споразумението за покупка ще съдържа условие, което ще предпази компанията от по-нататъшни инвестиционни загуби на HSB. В тази връзка финансовият директор на Munich Re е уточнил, че „ако капиталът на HSB нараства, то Munich Re ще заплати повече, а ако намалява – по-малко”.

Munich Re планира да финансира сделката, която се очаква да бъде окончателно приключена в края на първото тримесечие на 2009 г., изцяло със собствени средства.

AIG е купила Hartford Steam Boiler през 2000 г. за около 1,2 млрд. долара, а сега е принудена да продава свои активи по цял свят, за да върне дълга си към американското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:47 | 22.12.08 г.
fallback
Още от Свят виж още