fallback

Кабинетът на Обама – шарен, но без представители на бизнеса

Ако изборът на Обама бъде потвърден, той ще има в екипа си двама възпитаници на Харвард, двама – на Принстън, и по един от Йейл, Дартмут и Колумбийския университет

11:49 | 20.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Кабинетът на новоизбрания президент на САЩ Барак Обама е разнообразен и с опит в правителството, но в него напълно липсват хора от бизнес общността, пише Bloomberg.

На Обама, който се справи по-бързо от който и да било президент в съвременната история на САЩ с избирането на членовете на кабинета си, му остава да запълни само някои по-второстепенни позиции. Той още не е обявил и избора си за ръководител на Централното разузнавателно управление (ЦРУ).

Обама, който събра рекордна сума от Wall Street по време на кампанията си, все още не е назначил и чуждестранни посланици. “Позициите от второстепенна и третостепенна важност обикновено се попълват от хора, които са допринесли за кампанията”, коментират запознати.

В първия кабинет на Бил Клинтън имаше петима души със значителен опит в частния сектор, включително първият финансов министър на Клинтън – Лойд Бентсън.

В екипа на Буш също има представители на бизнес средите.

Ако изборът на Обама бъде потвърден, той ще има в екипа си двама възпитаници на Харвард, двама – на Принстън, и по един от Йейл, Дартмут и Колумбийския университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:21 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още