fallback

GE Energy ще достави на Ирак оборудване за производство на ток за $3 млрд.

В момента средното ежедневно производство на електроенергия в Ирак е по-малко от 6000 мегавата, а търсенето обикновено надвишава 10 000 мегавата

10:37 | 17.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Оборудване за производство на електроенергия и за съпътстващи услуги на стойност близо 3 млрд. долара ще доставя GE Energy на Ирак съгласно подписано споразумение с иракското министерство на електричеството, съобщиха от компанията.

GE Energy ще достави мултигоривни газови турбини с капацитет за производство на 7000 мегавата електричество. Правителството на Ирак планира да инсталира генераторите на ключови места в страната, с което да укрепи енергийната си система, се посочва в съобщението.

В момента средното ежедневно производство на електроенергия в Ирак е по-малко от 6000 мегавата, а търсенето обикновено надвишава 10 000 мегавата.

Днешното споразумение следва предишната поръчка на иракското правителство, отправена към GE през май 2008 г. за доставка на осем газови турбини, с капацитет за генериране на 600 мегавата, чиято роля е да задоволят краткосрочната нужда от електричество в държавата. Като част от новия договор GE Energy ще осигурява също и услуги по техническо консултиране и изпитания на производителността и ще снабдява Ирак с резервни части.

GE присъства в Ирак от 70-те години на 20-ти век и участва в изграждането и поддържането на инфраструктурата на страната, припомнят от компанията. До момента в Ирак са монтирани и действат 120 енергогенератора, произведени от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:35 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още