fallback

Mercedes купува част от Aston Martin?

Кувейтската група DAR, съсобственик на Aston Martin, ще продава част от собствеността на култовата британска марка

11:22 | 16.12.08 г.

Кувейтската група DAR, съсобственик на Aston Martin, ще продава част от собствеността на култовата британска марка, съобщи Automedia.bg.

Дълговете на инвестиционната група DAR са нараснали доста в условията на световната икономическа и финансова криза и кувейтците търсят заеми в размер на 1 млрд. долара, за да рефинансират дълга си.

Така групата обмисля да продаде 10 до 20% от акциите на Aston Martin. Кувейтците закупиха от Ford 50% от британската фирма през миналата година.

Засега като единствен кандидат да закупи дял в Aston се сочи немският Daimler. Според кувейтците имало 60-70% шанс сделката да се осъществи скоро. Вече има установено сътрудничество между кувейтския инвестиционен фонд и Daimler.

Още през февруари тази година от DAR обявиха, че предстои сътрудничество между Mercedes и Aston. От своя страна от Mercedes съобщават, че планират да работят с Aston по новото поколение на Maybach. От друга страна бъдещият луксозен седан на Aston може да бъде произвеждан на платформата на новото поколение W222 на S-Клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:12 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още