fallback

Силен спад на продажбите на VW през ноември

От началото на годината реализирантие автомобили са с 1 на сто повече спрямо януари-ноември 2007

15:28 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Немският автомобилен концерн Volkswagen отбелязва остър спад на продажбите си през ноември. Както и останалите водещи производители от сектора, германската компания изпитва сериозни трудности заради кредитната криза. Отчетеният спад спрямо ноември миналата година е 16.5 на сто, съобщава Automedia.bg.

През ноември световната икономическа и финансова криза се отразява и на продажбите на немската група, като са реализирани общо 447 хил. автомобила.

За първите единадесет месеца на 2008 година концернът е продал 5,73 млн. коли, което е с едно на сто повече от същия период за миналата година. Според анализи, направени в групата, лекото нарастване на продажбите се дължи на доброто представяне на групата VW на развиващите се пазари. Само в Китай от януари до ноември са продадени 931 100 автомобили, което представлява ръст с 10.1% в сравнение с 11-те месеца на миналата година. Останалата част от нарасналите продажби идват от Русия и Индия.

В Европа Volkswagen е продал от януари до ноември 2008 г. общо 3.2 милиона автомобила, което е с 1.7% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Интересно е, че за този период в Германия са били продадени 967 500 автомобила на Volkswagen, което представлява съвсем леко нарастване в сравнение с миналата година. За сметка на това в останалата част на Западна Европа са продадени около 1.8 милиона коли на VW, което е спад с 6.6% в сравнение със същия период на миналата година.

Като цяло през ноември продадените нови автомобили в света са с 24.5% по-малко в сравнение с ноември 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:50 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още