fallback

Electrolux се отказва от прогнозите си за 2008, съкращава 3 хил. души

По информация на компанията тя е изправена пред непечеливш край на годината, тъй като търсенето на електроуреди рязко е намаляло в Европа и Северна Америка

11:43 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Шведският производител на електроуреди за дома Electrolux предупреди, че няма да постигне прогнозираните финансови резултати за 2008 г., предаде Ройтерс.

Компанията също така съобщава, че ще съкрати 3 хил. работни места през следващите тримесечия, което е следствие от свиването на пазара. Съкращенията се равняват на 5% от общата работна сила на Electrolux.

В края на ноември от групата заявиха, че текущият им оперативен резултат е около 2,7 млрд. шведски крони (250 млн. евро). „Предвид негативното развитие в рамките на четвъртото тримесечие“ Electrolux вече смята за невъзможно да завърши годината дори и при долната граница на прогнозираната по-рано оперативна печалба – 3,3 млрд. крони.

По информация на компанията тя е изправена пред непечеливш край на годината, тъй като търсенето на електроуреди рязко е намаляло в Европа и Северна Америка.

След съобщението на групата акциите й се понижиха тази сутрин с 5,5 крони до 69 крони за брой на борсата в Стокхолм. От началото на годината те са изгубили 31% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:00 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още