fallback

Bank of America планира да съкрати до 35 хил. служители

Редукцията е свързана както с придобиването на Merrill Lynch, така и с неблагоприятните икономически условия

10:22 | 12.12.08 г.

Bank of America съобщи, че планира да съкрати между 30 и 35 хил. работни места в продължение на три години, след като финализира придобиването на Merrill Lynch, предава BBC. 

Редукцията може да засегне около 11% от служителите на новата компания, които наброяват общо 308 хил.

Съкращенията са свързани както с намаляване на разходите за постигане на по-висока ефективност след сливането, така и с лошите икономически условия, които засягат бизнеса, казват от банката.

Придобиване на Merrill на стойност 50 млрд. долара беше обявено през септември. Това се случи, след като Merrill Lynch отчете загуба от 40 млрд. долара вследствие на проблемни дългове, свързани със краха на жилищния пазар в САЩ.

От Bank of America казват, че съкращенията на работната сила може да засегнат и двете банки, но допълват, че не могат да дадат конкретни цифри до началото на 2009 г.

Придобиването вече е получило одобрението на акционерите и се очаква да бъде финализирано до началото на следващата година. Новата компания ще е най-голямата банка по активи в Америка.

Преди три седмици друга голяма американска банка – Citigroup, съобщи, че съкращенията на нейни служители ще възлязат на общо 75 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:50 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още