fallback

Индексите в САЩ отново тръгнаха надолу

След двудневния ръст пазарът реагира негативно на поредица от слаби корпоративни данни и отбеляза ново понижение

23:20 | 09.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Втората борсова сесия за седмицата в САЩ премина под диктовката на мечите настроения. Търговията стартира песимистично, но постепенно оптимизмът започна да набира сила и два от основните борсови измерители минаха на положителна територия. Това обаче продължи кратко и в крайна сметка сесията приключи със спадове.

След двата последователни дни на повишения, дошли заради оптимизма от плановете на Барак Обама и спада в цената на петрола, днес търговията беше повлияна от поредица негативни корпоративни новини. Особено негативно се разви сесията за големите транспортни компании в САЩ, като капитализацията на FedEx падна с 15 на сто, а тази на United Parcel Service се смъкна със 7 на сто.

Цената на петрола падна с 3,5 на сто спрямо вчера и котировките отстъпиха до 42,19 долара за барел в Ню Йорк. На лондонската борса пък Брентът понижи цената си с 4,4 на сто до 41,52 долара за барел.

Индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones регистрира изцяло негативна сесия, като нито веднъж не успя да излезе на зелено. От всички 30 компании, попадащи в показателя едва 2 се повишиха, което доведе до спад от 2,72 на сто, или над 240 пункта, до 8 691,33 пункта.

Широкият индекс S&P 500 успя да излезе на зелено малко след началото на търговията, но постепенно изгуби инерцията и пое надолу. Днешната загуба за показателя възлиза на 2,3 на сто до 888,67 пункта, като всички десет индустриални групи отбелязаха понижения.

Най-ограничена остана загубата на технолгичния индекс Nasdaq Composite, който отстъпи с 1,55 на сто до 1 547,34 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още