fallback

Inbev съкращава 1400 работни места в САЩ

Решението е свързано със скорошното закупуването на американския пивовар Anheuser-Busch от белгийско-бразилската група Inbev за 52 млрд. долара

23:12 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Anheuser-Busch Inbev обяви в понеделник, че ще съкрати около 1400 работни места в САЩ, което се равнява на 6% от служителите на компанията отвъд Океана, предаде Ройтерс.

Решението е свързано със скорошното закупуването на американския пивовар Anheuser-Busch от белгийско-бразилската група Inbev за 52 млрд. долара. Операцията позволява на купувача да затвърди лидерската си позиция на световния бирен пазар, далеч преди втория в бранша – британската SABMiller.

Съкращенията, повечето от които ще бъдат направени до края на годината, ще бъдат основно (75%) в Сейнт Луис (Мисури), където е централата на Anheuser-Busch.

Мерките се прибавят към програмата за над хиляда определени за закриване работни позиции в рамките на план за преждевременно пенсиониране, който приключи в средата на ноември. Целта беше намаляване на разходи за 1 млрд. долара, за което беше обявено през юни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:55 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още