fallback

Playboy си търси нов изпълнителен директор

Кристи Хефнър се оттегля от управлението след 20 години начело на компанията

19:20 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Кристи Хефнър. Снимка: Playboy Enterprises

Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на Playboy Enterprises Кристи Хефнър се оттегля от управлението, става ясно от съобщение на компанията.

Нейното място на изпълнителен директор ще бъде временно заето от единия от членовете на Борда – Джеръм Керн, като междувременно се търси постоянен заместник на дъщерята на основателя на групата Хю Хефнър.

„Така както в тази страна започват промени под формата на ново лидерство, реших, че е време и аз да направя промени в собствения си живот”, казва тя, без да дава повече подробности за причината за оттеглянето си.

Кристи Хефнър ще остане на поста си до 31 януари 2009 г. и ще председателства Съвета на директорите до намирането на неин заместник.

Тя се присъединява към империята на баща си през 1975 г., а оглавява ръководството от 1988 г.

Моментът на напускането й съвпада с тежък период за Playboy, като приходите на компанията постоянно намаляват заради конкуренцията на безплатното съдържание за възрастни в интернет, а така също в момента и заради свиването на рекламни бюджети вследствие на кризата.

Акциите на групата достигнаха преди седмици най-ниското ниво в историята си при 1,03 долара, след като миналата година по това време се търгуваха на цена от над 10 долара. Към момента днес те все пак отчитат ръст от 14,3% до 2 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:33 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още