fallback

Опасното свинско месо от Ирландия изнасяно за до 25 страни

У нас днес предстои проверка на складове и магазини за наличие на опасни продукти

08:11 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ирландия обяви, че между 20 и 25 страни са имали внос на заразеното с опасен диоксин свинско месо от страната, предаде Ройтерс. Заразата е тръгнала от храна за животните, доставяна до свинефермите.

В неделя ирландските власти увериха, че заразените хранителни продукти е произвеждала само една фирма и че разпространението на нейното производство до свинефермите вече е спряно.

„Смятаме, че между 20 и 25 държави са засегнати. Във всички случаи са по-малко от 30”, е заявил Пади Роуган, директор на ветеринарната служба в Ирландия.

У нас днес предстои проверка на складове и магазини за наличие на опасни продукти.

В събота ирландското правителство нареди да бъдат изтеглени всички продукти на база свинско месо от магазини, ресторанти и заводи заради заразата с опасния диоксин, който под определена форма и концентрация и ако бъде консумиран продължително време, може да причини рак и други здравословни проблеми.

Според ирландския министър на земеделието опасната храна за свинефермите е била произвеждана само от един доставчик в страната. Според радио Newstalk обаче броят на доставчиците е девет.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още