fallback

Honda прекратява участието си във „Формула-1” заради финансовата криза

Други отбори може да последват оттеглянето на Honda и Формула 1 да не се провежда в бъдеще, песимистични са анализатори

11:15 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Японската автомобилна компания Honda ще прекрати своето участие в състезанията на „Формула-1” до края на годината заради финансови трудности на фона на настоящата световна икономическа криза. 

Това е обявил официално в Токио президентът на компанията Такео Фукуи, цитиран от Итар-Тасс. Така компанията ще намали разходите си с най-малко 20 млрд. йени (216 млн. долара).

Производителят може да предложи за продажба базирания си във Великобритания отбор и няма вече да доставя двигатели за други отбори.

Правителството на Япония е изразило съжаление относно решението на Honda, което може да провокира масово излизане на спонсорите от този спорт.

В Япония сега напрегнато следят дали своето участие във „Формула-1” ще запази Toyota, която е най-голямата автомобилна корпорация в страната, коментира Итар-Тасс.

„Оттеглянето на Honda показва колко лоша е ситуацията в автомобилната индустрия“, подчертава Коджи Ендо, анализатор към Credit Suisse в Токио, цитиран от Bloomberg. „Може да я последват други отбори и Формула-1 да не се провежда в бъдеще“, песимистичен е той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:00 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още