fallback

Баровете във Вашингтон ще работят ударно за встъпването в длъжност на Обама

Очаква се за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент в града да пристигнат около 3 млн. души

10:41 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател

Баровете, нощните клубове и ресторантите във Вашингтон ще сервират алкохол до 5 часа сутринта – три часа повече от обичайното - и ще бъдат отворени денонощно за хранене от 17 януари до сутринта на 20 януари, когато новоизбраният президент Барак Обама ще встъпи в длъжност, съобщи Washington Post.

Идеята за това е на регионалната ресторантьорска асоциация.

Очаква се за церемонията по встъпването в длъжност на Обама в града пристигнат около 3 млн. души.

Единственият ден, в който градът по принцип увеличава работното време на заведенията, е 1 януари, когато на баровете е разрешено да сервират алкохол до 4 часа сутринта. В останалото време баровете и нощните клубове сервират алкохол до 2 часа през седмицата и до 3 часа в петък и събота.

Решението срещна силни критики от местните власти и различни организации заради опасения за обществената сигурност и ред.

От ресторантьорската асоциация обаче заявяват, че встъпването в длъжност на Обама е уникално събитие, което си струва извънредните правила.

Решението има прецеденти в други градове. По време на националния конгрес на републиканците през лятото в Сейнт Пол, Минесота, на осем бара и ресторанта беше разрешено да останат отворени два допълнителни часа – до 4 часа сутринта.

Метрото във Вашингтон също ще удължи работното си време – от 4 часа сутринта на 20 януари до 2 часа сутринта на 21 януари. Останалите средства за градски транспорт ще работят нормално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:32 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още