fallback

Оптимизмът се завърна на Wall Street, сесията приключи с ръстове*

Подкрепа на щатските акции оказа шефът на Ford Алън Мълали, който заяви, че компанията има достатъчно кеш да се справи сама през 2009

20:05 | 02.12.08 г.

Щатската борса затвори на положителна територия днес след като шефът на Ford Алън Мълали заяви, че компанията има достатъчно кеш да издържи цялата 2009 и може да не се възползва от спасителния план на правителството за автомобилния сектор.

Все пак автомобилния гигант отправи молба към Конгреса за предоставяне на кредитна линия на стойност 9 млрд. долара, от която Ford да може да се възползва само в крайна нужда.

По думите на Мълали плановете на компанията са през 2011 година Ford ще излезе на нулев финансов резултат преди данъци.

Подкрепа на бичите настроения оказаха и спекулациите, че централните банки в света вероятно ще предприемат допълнителни мерки за справяне с икономическата криза.

Шефът на ФЕД Бен Бернанке заяви, че може да използва “нетрадиционни политики за съживяване на икономиката” като изкупуване на правителствени ценни книжа.

Австралийската централна банка понижи основната лихва в страната с 1%. Очакванията са, че и Английската централна банка ще предприеме подобна стъпка тази седмица.

Dow Industrial Average отчете ръст от 3,43% до 8 428 пункта, Nasdaq добави 3,63% до 1 448 пункта, а S&P 500 се повиши с 4,05% до 849 пункта.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 28.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още