fallback

S&P 500 с най-добро седмично представяне за последните 34 години

Основните индекси отново приключиха на “зелена територия” днес

20:42 | 28.11.08 г.

Както се очакваше днес търговията на Wall Street премина с ниски обеми и малка волатилност, предвид стартирането на сезона на покупките, свързани с коледните празници.

Търговията варираше в тесни граници и малки обеми като днес тя приключи три часа по-рано, или в 20:00 ч. българско време.

Основните индекси отново приключиха на “зелена територия” - Dow Industrial Average добави 1,17% до 8 829 пункта, Nasdaq нарасна с 0,23% до 1 535 пункта, а S&P 500 регистрира ръст от 1% до 896 пункта.

За широкия индикатор седмицата беше изключително добра, тъй като той се изстреля с 12 на сто, което е най-голямото седмично повишение от 1974 година насам. Въпреки това, той е все още на 43% под рекордното си равнище от октомври миналата година.

Тази година в САЩ се очаква спад на годишна база на потребителските разходи, свързани с коледните празници, заради кризата и несигурността относно пазара на труда в най-голямата икономика в света.

Традиционно тази част от годината е най-добра за приходите на повечето вериги магазини на дребно в САЩ.

“Наистина тази година ще бъде тежка за коледното пазаруване, но голяма част от това е отразено в цените на акциите, а освен това има и огромни стимули, които тепърва ще покажат своето проявление”, коментира пред телевизия Блумбърг инвестиционен стратег на Ridgeworth Capital Management, което управлява 70 млрд. долара активи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:08 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още