fallback

Цената на петрола се понижава на фона на затворения щатски пазар

Денят на благодарността остави борсите затворени, трейдърите са насочили поглед към предстоящата среща на Фед

08:58 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът продължи да поевтинява и вчера, но при ниски обеми на търговия. Заради посрещането на Деня на благодарността в САЩ борсата в Ню Йорк остана затворена и сделки се осъществяваха само на електронната платформа за търговия, което предопредели по-ниска активност.

Основното събитие, което приковава вниманието на трейдърите при липсата на данни за състоянието на американската икономика, е предстоящата през уикенда среща на страните от ОПЕК в Кайро, на която се очаква да бъде взето решение за ново понижаване на доставките. Главна роля за това играе необходимостта от стабилизиране на котировките на по-високи нива, което е от интерес на износителите на петрол.

Дори очакванията за редукция на предлагането обаче не успява да окаже подкрепа на цената на черното злато. Към момента то се търгува по 53,52 долара за барел, което е с 1,7 на сто под цената на затваряне на борсовата сесия в сряда.

В същото време вчера цената на петрола от сорта Брент се понижи с 1,5 на сто (79 цента) до цена на затваряне 53,13 долара за барел. На електронната платформа на борсата януарските фючърси понижават цената си с oще 0,8 на сто и по време на азиатската търговия се котират по 52,71 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:52 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още