fallback

Уорън Бъфет увеличи дела си в петролната компания ConocoPhillips

Berkshire е получила разрешение да не разкрива статута на инвестицията си в ConocoPhillips, тъй като пазарът обича да следва действията на Бъфет

16:57 | 17.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Berkshire Hathaway, компанията на милиардера инвеститор Уорън Бъфет, е купила около 66 млн. акции на ConocoPhillips в периода между март и септември, с което делът й се увеличава до близо 6 на сто, съобщи АР.

В отчета си пред Комисията за ценните книжа и борсовите операции (SEC) от Berkshire Hathaway посочват, че са увеличили дела си в ConocoPhillips четири пъти до 84 млн. акции към края на третото тримесечие.

Berkshire е получила разрешение от комисията да не разкрива статута на инвестицията си в ConocoPhillips, която е третата по големина петролна компания в САЩ. Компанията на Бъфет често иска разрешение да не разкрива информация, която може да навреди на стратегията й на търговия, тъй като пазарът обича да следва стъпките на милиардера.

Акциите на ConocoPhillips са се понижили от 70 долара за брой през март до под 50 долара в последно време, като към момента отбелязват ръст от 1% до 47,87 долара.

През третото тримесечие Berkshire Hathaway е увеличил и дяловете си в Eaton Corporation и NRG Energy.

В същото време компанията е намалила участието си в Bank of America, Carmax, Home Depot и Lowe’s.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:05 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още