fallback

Шефът на Blackstone е оптимист за перспективите пред компанията

Най-големите печалби за частните инвестиционни фондове идват по време на най-лошите времена за икономиката, смята Шварцман

20:27 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател

Глобалната рецесия не е непременно лоша новина за продобиванията със заемен капитал, смята Стивън Шварцман, председател на Blackstone Group LP, чиито акции загубиха 80 на сто от IPO-то на компанията, съобщи Bloomberg.

„Ние сме доста оптимистично настроени относно новите ни перспективи”, е заявил Шварцман на конференция в Ню Йорк. „В изключително силна финансова позиция сме”.

Най-големите печалби за частните инвестиционни фондове идват по време на най-лошите времена за икономиката, смята Шварцман. Той е дал за пример рецесиите в началото на 90-те години на 20 век и през 2001 г., когато тези фондове са имали средна годишна възвръщаемост от около 30 на сто.

Глобалната кредитна криза принуди Blackstone да се фокусира върху по-малки сделки по придобивания, които изискват по-малко заемен капитал.

Blackstone, която е най-голямата компания в света, занимаваща се с придобивания със заемен капитал, миналата седмица обяви най-голямата си загуба, откакто е публична.

За третото тримесечие Blackstone има загуба от 502,5 млн. долара, или 44 цента на акция, спрямо печалба от 234 млн. долара за сравнимото тримесечие на 2007 г.

Blackstone е публична компания от началото на 2007 г.

Акциите на Blackstone губят 5,55 на сто до 7,15 долара на борсата в Ню Йорк към момента.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още