fallback

Икономическата криза увеличи кражбите в британски супермаркети

За първата половина на годината Tesco "спипва" 43 хил. крадци, с 36% повече от миналата година

17:31 | 10.11.08 г.

Вълна от кражби в търговските вериги съпътства икономическото забавяне във Великобритания, сочи проучване на престъпността в магазините, цитирано от DailyMail.

В Tesco са били хванати повече от 43 хил. крадци през първата половина на годината, което е увеличение от 36% спрямо година по-рано.

Кражбите на стоки от първа необходимост като замразено агнешко месо, сирене и кафе са били много по-интензивни, отколкото грабежите на луксозни стоки.

Проучването е установило още, че артикулите, които обикновено са под прицела на крадците, например бира, са били игнорирани в полза на храните за бебета, което подсказва, че престъпниците са били мотивирани по-скоро от нужда, отколкото от алчност.

Веригата супермаркети Iceland и веригата магазини за дрехи Marks & Spencer също признават, че кражбите в техните обекти се покачват.

Очаква се криминалната вълна да ескалира заради свиването на икономиката, както се е случвало при предишни рецесии, заявява Стивън Робъртсън, генерален директор на британския консорциум на търговците на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:15 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още