fallback

Печалбата на NYSE Euronext с 33 на сто спад за тримесечието

Акциите на NYSE Euronext са загубили 68 на сто от цената си тази година спрямо спад от 64 на сто за индекса FTSE/Mondo Visione Exchanges

10:21 | 31.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на NYSE Euronext – най-големият в света собственик на фондови борси, се е понижила за третото тримесечие с 33 на сто, след като компанията е намалила таксите си, а търговията с деривативи на европейския пазар се е забавила, съобщи Bloomberg.

Чистата печалба за периода е паднала до 174 млн. долара, или 66 цента на акция, от 258 млн. долара, или 97 цента. Като се изключат някои разходи, печалбата е в размер на 72 цента на акция, което съвпада със средните прогнози на анализаторите.

Ръководството на компанията се опитва да поддържа растежа при тези условия, като съкращава служители и търси по-евтини начини за опериране на търговските системи.

Акциите на NYSE Euronext са загубили 68 на сто от цената си тази година спрямо спад от 64 на сто за индекса FTSE/Mondo Visione Exchanges.

NYSE Group, която управлява Нюйоркската фондова борса, купи европейския борсов оператор Euronext през април миналата година и групите се преобразуваха в NYSE Euronext.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още