fallback

Peugeot пристъпва към масови съкращения на производството

Продажбите на компанията са се понижили с над 5% до 13,3 млрд. евро през третото тримесечие

16:47 | 24.10.08 г.

Френската автомобилна компания Peugeot-Citroen съобщи днес, че е занижила таргетите си за печалба през 2008 г. и че започва масови съкращения на производството, след като продажбите са отбелязали спад от 5,2% през третото тримесечие, пише BBC.

Ден по-рано от Chrysler съобщиха, че ще съкратят 1825 работни места в САЩ, докато от Renault заявиха, че рязко ще намалят производството си.

Изпълнителният директор на Peugeot Кристиан Щрайф казва, че компанията по този начин реагира на „колапса“ на автомобилния пазар в Европа. Чрез съкращаване на производството фирмата има за цел да избегне натрупването на излишна наличност от автомобили.

Продажбите за третото тримесечие се понижават до 13,301 млрд. евро - ниво, което е по-ниско от прогнозираната стойност.

„Масовите съкращения в производството ще бъдат направени през четвъртото тримесечие, тъй като е от съществено значение да сме правилно позиционирани при посрещането на 2009 г.“, казва Щрайф, без да уточнява подробности.

Същевременно приходите на Scania и Volvo също остават под прогнозните нива.

Други автомобилни компании, които се очаква да бъдат засегнати от кризата, са германската Daimler, чиито продажби в Северна Америка са намалели, и италианската Fiat, която казва, че продажбите може да се понижат с 20% през 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:26 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още