fallback

Lufthansa и руската S7 кандидатстват за част от Austrian Airlines

От Austrian Airlines обявиха, че предвиждат да завършат годината със загуба от 150 млн. евро

11:06 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Немската авиокомпания Lufthansa и руската S7 са отправили заявки за закупуване на обявеният за продажба дял от австрийския авиопревозвач Austrian Airlines, съобщи Thomson Reuters, позовавайки се на източник от организатора на търга OeIAG.

Кампаниите, желаещи да участват в търга, трябваше да подадат своите бизнес-планове до вчера, а до петък – да обяват и предлаганата от тях цена.

Планът за продажбата на част от дела си от 43 на сто в авиокомпанията Austrian Airlines на чуждестранен превозвач австрийското правителство обяви в началото на август.

Вчера от Air France-KLM обявиха, че се отказват от участие в конкурса за закупуването на дял от Austrian Airlines. От компанията обясняват решението си със сложната икономическа ситуация.

Австрийски анализатори смятат, че Lufthansa има по-големи шансове да спечели конкурса. Немският превозвач в момента се занимава и с други подобни сделки – миналия месец купи Brussels Airways, а според източник от Lufthansa, компанията води преговори и за закупуването на дялове в Alitalia и SAS.

Миналата седмица от Austrian Airlines обявиха, че предвиждат да завършат годината със загуба от 150 млн. евро. Към вчерашна дата на фондовата борса във Франкфурт, капитализацията на компанията възлиза на 393 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 18.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още