fallback

Великобритания ще ограничава имиграционния поток

Населението на Великобритания не трябва да преминава границата от 70 млн., смята имиграционният министър на страната

11:15 | 18.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Имирацията се превръща в сериозен проблем в условията на финансова криза, когато много хора губят работните си места, заяви министърът на Великобритания по имиграционните въпроси Фил Улъс, цитиран от BBC.

Наскоро Великобритания въведе точкова система за желаещите да работят в страната, допускаща само кадрите, от които икономиката се нуждае в конкретния момент. Очаква се системата реално да влезе в сила през ноември. Подобна система съществува и в Австралия.

„Правителството няма да позволи населението на Великобритания да премине границата от 70 млн.“, казва още Улъс.

За периода 2001 – 2007 г. населението на Острова е нараснало с близо 2 млн. до 60,975 млн. души. До скоро правителството отхвърляше опцията за ограничаване на имиграционните квоти, но според анализатори, посоченият „таван“ от 70 млн. души е важен индикатор по отношение на имиграционната политика.

Според Улъс, ако сегашната точкова система е била въведена миналата година, притокът на имигранти е щял да бъде с 12% по-малък.

Някои експерти, обаче са на мнение, че плановете на Улъс могат да срещнат сериозна съпротива, тъй като вътрешното министерство на страната по принцип не поддържа идеята за имиграционни квоти.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:17 | 18.10.08 г.
fallback
Още от Свят виж още