fallback

Fitch понижи перспективата по кредитния рейтинг на Унгария на "негативна"

Волатилността на финансовите пазари и опасността от рецесия в Европа са увеличили кредитния риск за Унгария, смятат от агенцията

17:43 | 17.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Рейтинговата агенция Fitch понижи перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на Унгария от „стабилна“ на „негативна“, съобщава Marketwatch.

„Ревизията отразява виждането на Fitch, че волатилността на финансовите пазари и опасността от рецесия в Европа са увеличили кредитния риск за Унгария, която има сериозен дефицит по текущата сметка“, се казва в изявлението на агенцията.

Повишеният риск в страната води до ограничения на правителствения дълг, както и до затягане на паричния пазар и отслабване на форинта. В същото време една евентуална рецесия в Европа би засегнала силно унгарския експорт, над 50% от който се реализира на Стария континент, смятат още от Fitch.

Въпреки влошаването на перспективите, дъргосрочният кредитен рейтинг на Унгария остава без промяна на ниво от BBB+, като от Fitch отчитат, че реакцията на властите в Унгария по отношение на глобалната обстановка на финансовите пазари е била адекватна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:44 | 17.10.08 г.
fallback
Още от Свят виж още