fallback

Бъфет: Купувам американски акции

Инвеститорът следва принципа "бъди боязлив, когато другите са алчни, и алчен, когато другите ги е страх"

17:53 | 17.10.08 г.

Уорън Бъфет заяви, че купува щатски акции и че, ако цените останат атрактивни, неговите лични инвестиции, отделни от дела му в Berkshire Hathaway, скоро ще бъдат изцяло в американски книжа. 

В статия за New York Times той обяснява, че следва принципа „бъди боязлив, когато другите са алчни, и алчен, когато другите ги е страх“.

Пресилените опасения за дългосрочния просперитет на големия брой щатски компании в добро състояние са глупави и повечето от тях вероятно ще постигнат рекордни печалби в идните години, смята Бъфет.

Докато краткосрочните движения на фондовия пазар не могат да се предскажат, има вероятност пазарът да се възстанови преди икономиката или общите настроения сред инвеститорите да го направят, казва той.

Относно депресията от 30-те години на миналия век Бъфет посочва, че Dow стига най-ниската си точка на 8 юли 1932 г., а икономическите условия продължават да се влошават докато Франклин Рузвелт не става президент през март 1933 г., но дотогава пазарът вече се е повишил с 30%.

Лошите новини, заключава Бъфет, са най-добрият приятел на инвеститора, защото му дават възможност да купи „част от бъдещето на Америка на по-ниска цена“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:19 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още