fallback

Скъпите заведения в Москва не страдат от финансова криза

В скъпите московски ресторанти не са забелязали и клиентите им да не си дояждат храната, заради нервна ситуация на работата

12:34 | 09.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Скъпите заведения за обществено хранене в Москва не страдат от финансова криза, е изводът от направено наскоро проучване по въпроса, публикувано от Прайм-Тасс.

По думите на директора на скъп ресторант в Москва засега никой от клиентите не е намалил списъка на обичайните си блюда от менюто на заведението, не е започнал да дава по-малък бакшиш, нито пък броят на клиентите е намалял. Ресторантьорът допълва: „Може би част от клиентите ни се безпокоят във връзка със своите вложения в недвижими имоти или за средствата си в някакви чуждестранни акции, но знаете ли, те продължават да си хапват стабилно”.

В скъпите московски ресторанти не са забелязали и клиентите им да не си дояждат храната заради нервна ситуация на работата например. От друга страна, поръчките не са се увеличили, т.е. никой не се стреми да преяде, за да се „запаси” за в бъдеще, допълва шеговито агенцията.

Президентът на Федерацията на ресторантьорите пък прогнозира, че в бъдеще в хода на развитието на кризата по-малко хора ще обядват на публични места, но не защото на ВИП-клиентите не им стигат парите, а защото ще бъдат по-заети. Ресторантьорът допълва, че е възможно някои от клиентите на най-скъпите ресторанти след кризата да не могат да си позволят да ги посещават, но на тяхно място ще дойдат други.

Съсобственик на вериги от кафета и ресторанти за бързо хранене обаче коментира, че според него, ако кризата се задълбочи, клиентите на скъпите заведения ще намалеят, а на по-евтините – ще се увеличат.

Като не особено голям се определя ефектът от кризата и от френски представители на пазара на луксозни стоки, като търговците са убедени, че висшите слоеве винаги ще имат пари за харчене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:16 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още