fallback

OTP Bank в режим на "оцеляване", но с достатъчна ликвидност

Банка ДСК няма намерение да променя кредитната си политика, коментира главният изпълнителен директор на банката В. Маринова

15:20 | 08.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Унгарската банка OTP е в режим на „оцеляване“, но е добре позиционирана да посрещне предизвикателствата на настоящата икономическа обстановка, заяви днес изпълнителният директор на банката Ласло Урбан, цитиран от portfolio.hu.

„OTP няма възможност да посрещне нуждата на своите клиенти по отношение на исканията им за отпускане на кредити. Към момента сме много предпазливи и консервативни при издаването на нови облигационни емисии“, е обяснението на Урбан за това какво има предвид под „режим на оцеляване“.

Банката обаче разполага с достатъчно ликвидност, уточни още Урбан.

Стабилната финансова позиция на OTP бе потвърдена и от управителя на Централната банка на Унгария Юлия Кирай, която заяви, че няма фундаментални причини за рязкото понижение на цените на акциите на OTP.

За последния месец книжата на OTP, търгувани на борсата в Будапеща, загубиха близо 40% от стойността си. В България OTP притежава Банка ДСК.

„Банка ДСК няма ликвидни проблеми и нямаме намерение да променяме кредитната си политика. Естествено, в настоящите условия на глобалния кредитен пазар, цената на паричния ресурс се вдига и това по обясними причини може донякъде да ограничи кредитирането. От наша страна обаче няма поводи за притеснение“, коментира за Investor.bg Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още