fallback

Бъфет и бившата шефка на eBay номинирани за финансов министър от Маккейн

Финансовата криза в САЩ и спасителния план за 700 млрд. долара засилват любопитството относно това кой ще ръководи министерството на финансите

18:09 | 03.10.08 г.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Джон Маккейн посочи инвеститора Уорън Бъфет и бившия изпълнителен директор на eBay Мег Уитмън като потенциални министри на финансите в неговата администрация, в случай че бъде избран за президент, пише Ройтерс. Той обаче отказва да коментира дали ще помоли настоящия министър Хенри Полсън да остане.

Финансовата криза в САЩ и спасителният план за 700 млрд. долара засилват любопитството относно това кой ще ръководи Министерството на финансите по време на следващага администрация.

„Мисля, че ще е някой, когото американците разпознават, който вдъхва вяра и сигурност“, казва Маккейн. „Има хора като Джон Чембърс (изпълнителен директор на Cisco), има хора като Мег Уитмън, има хора като Уорън Бъфет“, обяснява той, добавяйки, че тези личности могат да заемат някоя от тези длъжности, които ще трябва да бъдат попълнени.

Маккейн отбелязва, че председателят на Федералния резерв Бен Бернанке има определен мандат и като президент той ще реши дали да го преназначи в зависимост от това какви ще са икономическите условия по това време.

Маккейн споделя, че е „предпазлив оптимист“, че спасителният план ще бъде приет от Камарата на представителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:11 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още