fallback

Продажбите на Marks & Spencer с най-голям спад от девет години

Различни промоции целят да привлекат клиентите, които все повече се насочват към дискаунт веригите

12:11 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата верига магазини за дрехи във Великобритания - Marks & Spencer Group Plc, отчете най-резкия спад в продажбите си от девет години и намали плановете си за разходи, тъй като понижаващото се потребителско доверие накара британците да харчат по-малко за храна и дрехи, съобщи Bloomberg.

Продажбите в магазините на веригата, отворени от поне една година, са се понижили с 6,1 на сто за тримесечието до 27 септември. Все пак това е по-добре от прогнозата на анализатори за спад с 6,9 на сто.

От Marks са намалили капиталовите си разходи за фискалната година до около 700 млн. паунда спрямо преди планираните между 800 и 900 млн. паунда, е съобщил главният финансов директор Ян Дайсън. Потребителското доверие е „крехко“, а ситуацията в сектора на продажбите на дребно - „непредвидима“, коментира изпълнителният директор Стюарт Роуз.

Спадът на продажбите е най-големият от второто тримесечие на фискалната 2000 г.

Някои британци се насочват към магазините, които предлагат намалени стоки. Веригите супермаркети Tesco и J Sainsbury понижиха цените, за да привлекат купувачите, тъй като дискаунт веригите Aldi и Lidl увеличават пазарния си дял. Marks също използва различни промоции, за да привлече клиенти.

През юли изпълнителният директор на компанията заяви, че условията в сектора няма да се подобрят в следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:49 | 30.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още