fallback

Спряха търговията с акциите на UniCredit поради волатилност след 10% ръст

Според правилата на борсата в Милано търговията се спира при изменение с над 7,5%

17:29 | 01.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Фондовата борса в Милано спря търговията с акциите на най-голямата италианска банка UniCredit, след като цената им се понижи, а след това повиши рязко, при което според правилата на борсата търговията се прекратява поради волатилност. Беше спряна и търговията на банка Intesa, отново поради волатилност.

Акциите на Unicredit отвориха с понижение предизвикало прекъсване, но след това приключиха деня с 10,18% ръст до 2,87 евро за акция.

В последните няколко дни книжата на UniCredit поевтиняха значително, тъй като институцията е с най-голяма международна експозиция сред италианските банки. Това кара голяма част от пазарните участници да очакват тя да има най-сериозни проблеми при евентуално разгръщане на финансовата криза и на Стария континент.

Вчера акциите на UniCredit паднаха с 12,7% след понижение от над 10% в понеделник.

Представители на банката заявиха, че UniCredit няма ликвидни проблеми. Малко преди старта на борсовата търговия днес от компанията обявиха, че предвиждат създаване на специален фонд, в който да бъдат прехвърлени част от недвижимите имоти от портфейла на банката, с цел подобряване на финансовата й позиция.

В България UniCredit е собственик на ТБ УниКредит Булбанк, която е лидер по размер на активите у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:13 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още