fallback

Volvo съкращава производството и работни места заради слабия пазар в Европа

Клиентите на компанията по-рядко сменят превозните средства, а на някои не се отпускат заеми за закупуване на нови камиони

14:24 | 30.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Шведската компания Volvo – вторият по големина производител на камиони в света, намалява производството си и съкращава около 1400 работни места, тъй като финансовата криза засегна търсенето в Европа, която е най-големият пазар на групата, съобщи Ройтерс.

От Volvo, която произвежда камиони под марките Renault, Mack, Nissan Diesel и Eicher, както и под собствения си бранд, са заявили, че подразделението Volvo Trucks ще започне преговори с профсъюзите във връзка със съкращенията на работни места в заводите в Белгия и Швеция.

„Търсенето на камиони в Европа в момента се забавя. Негативната тенденция на пазара се утежни от последните събития на финансовите пазари, които водят до финансова несигурност и кредитни ограничения“, се казва в съобщение на Volvo.

„Клиентите на компанията станаха по-консервативни по отношение на замяната на превозни средства, а на някои не се отпускат заеми за закупуване на нови камиони“, поясняват от производителя.

Анализатори коментират, че съкращаването на служители представлява отстраняване на временните служители и на скъпите извънредни смени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:24 | 30.09.08 г.
fallback
Още от Свят виж още