fallback

ЕС готви спешен план за стабилизиране на пазарите

Европейският подход ще бъде различен от американския, банките преди всичко ще бъдат стимулирани да увеличават капитала си

12:01 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Министерствата на финансите и централните банки на страните членки на ЕС под ръководството на Европейската централна банка готвят спешна програма от мерки за стабилизиране на финансовия и банков пазар в ЕС, съобщи Daily Telegraph, като се позовава на източници, запознати с резултатите от вчерашната видеоконференция на финансовите министри на страните от Г-7.

Г-7 приветства плана на САЩ на стойност 700 млрд. долара за преодоляване на кризата, обявен миналата седмица.

Според информацията на Daily Telegraph в най-скоро време Европейският съюз ще оповести свой план за справяне с финансовата криза. Европейският подход обаче ще бъде различен от американския, при който същността на мерките е държавата да купи обезценилите се ценни книжа от частни банки.

Според информации, разпространявани днес в лондонското Сити, ЕС планира да въведе по-строги мерки за контрол върху работата на финансовия и фондовия пазар. Освен това европейските мерки за оказване на подкрепа на банките преди всичко ще целят те да бъдат стимулирани да увеличават капитала си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:01 | 23.09.08 г.
fallback
Още от Свят виж още