fallback

Изпълнителният директор на AIG в Сингапур подаде оставка

Напускането му няма нищо общо с финансовите проблеми на дружеството, съобщават от AIA

15:56 | 19.09.08 г.

Изпълнителният директор на AIA, сингапурският клон на AIG, подаде оставка днес, съобщи Bloomberg. Марк О'Дел, който работи за AIA от 14 години, напусна компанията без обяснение.

В електронно съобщение, разпространено от компанията, се казва, че напускането на О'Дел няма нищо общо с финансовите проблеми на AIG Inc. в САЩ и по-конкретно с намесата на Федералния резерв, който отпусна 85 млрд. долара на AIG в стремежа му да набере капитал, докато акциите на дружеството се сринаха с над 95 на сто.

След намесата на Федералния резерв в AIG, който на практика национализира компанията, тъй като взе контрол върху 80-процентов дял от застрахователя, много от клиентите на AIA загубиха доверие в застрахователя и започнаха да теглят средствата си от там.

AIA е изцяло собственост на AIG Inc.

Надзорната комисия в Сингапур съобщи, че животозастрахователят има достатъчно средства, за да посрещне всички свои дългове. Това съобщение обаче не успя да възстанови загубените клиенти на дружеството, коментира агенцията.

В стремежа си да привлече обратно част от клиентите си, AIA предложи да възстанови всички полици, без наказателни такси, които бяха прекратени след 16 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:02 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още