fallback

Китай премахва данъка върху изкупуването на акции

Китайската централна телевизия съобщи, че гербовият налог от 0,1 процента върху изкупуването на акции ще бъде премахнат, въпреки че еквивалентният данък върху продажбата на акции ще остане в сила

16:46 | 18.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Китайското министерство на финансите отмени данъка върху изкупуването на акции в опит да стабилизира вътрешните пазарите, предаде AP.

Китайската централна телевизия съобщи, че гербовият налог от 0,1 процента върху изкупуването на акции ще бъде премахнат, въпреки че еквивалентният данък върху продажбата на акции ще остане в сила.

Решението е взето след днешната силно променлива търговия, която отчете спад с цели 7 процента на основния индекс Shanhai Composite преди той да компенсира до известна степен загубите, закривайки на равнище 1895,84 пункта - спад с 1,8 на сто.

В миналото регулаторните органи прибягваха до коригиране на гербовия налог, за да насърчат или охладят търсенето на акции, припомня AP. Основният индекс на Шанхайската фондова борса е спаднал с близо 70 на сто от средата на октомври миналата година, когато достигна максимума от 6124,04 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още