fallback

Уеб търсенето през мобилни телефони се превръща в "истински бизнес"

Рекламните приходи от търсенето в интернет през телефони него може да достигнат 2,4 млрд. долара до 2011 г.

18:10 | 17.09.08 г.

Търсенето в интернет през мобилни телефони става все по-голям бизнес и рекламните приходи от него може да достигнат 2,4 млрд. долара до 2011 г. Това е прогнозата на един от ключовите играчи в сектора - Mobile Content Networks Inc. (MCN), който твърди, че предлага по-пригодени за мобилните телефони функции за търсене от Google или Yahoo! и че отчита силно търсене от страна на мобилните оператори.

Приходите на MCN идват от това, че компанията поставя реклами до резултатите от търсене. Според нея пазарът ще нараства по над два пъти всяка година заради нарастващото потребление на мобилно съдържание.

„Бизнесът с реклама при търсене в мрежата чрез мобилни телефони започна да се придвижва от инвестиционната си фаза към тази, в която е бизнес сам по себе си“, коментира пред Ройтерс Кимо Пасо, съосновател на MCN.

Покрай разширяването на мрежите и произвеждането на повечето телефони с уеб браузър компании като Google и Yahoo засилват усилията си да пренесат типични онлайн услуги като търсене и ползване на електронна поща към мобилните телефони.

„Не се притеснявам от тях. Ние предлагаме нещо напълно различно и взаимно се допълваме“, казва Пасо.

Повечето от заявките за търсене през мобилни телефони са конкретно за мобилно съдържание – обикновено музика или игри, посочват от MCN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:03 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още