fallback

Сара Пейлин готова за война с Русия при нова инвазия в Грузия

Кандидатът на републиканците за вицепрезидент на САЩ смята, че е добре запозната с Русия, тъй като я вижда от родната си Аляска

12:02 | 12.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

САЩ може да обяви война на Русия, ако тя отново нахлуе в Грузия, заяви кандидатът на републиканците за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин, която в момента е губернатор на Аляска.

Пейлин е направила изявлението си в интервю за ABC „World News“.

Освен това тя се обявила за приемането на Грузия и Украйна в НАТО. Запитана дали САЩ ще влязат във война с Русия, ако тя отново нахлуе в Грузия след евентуалното й приемане в НАТО, Пейлин е отговорила: „Възможно е. Имам предвид, че такова е споразумението, когато си член на НАТО – ако друга страна е атакувана, очаква се да помогнеш“.

„Трябва да държим Русия под око“, категорична е Пейлин, която освен това е убедена, че е много добре запозната с отношенията на САЩ с Русия, тъй като „те са нашите най-близки съседи и фактически Русия може да се види от Аляска ... от един остров в Аляска“.

Пейлин е признала по време на интервюто, че никога не се е срещала с лидер на чужда държава и че е ходила единствено в Канада и Мексико преди миналогодишното си посещение на американските части в Кувейт и Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:42 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още