fallback

Новините за загубите на Lehman изтриха спечеленото от щатските фючърси

От Korea Development Bank обявиха, че са прекратили преговорите за закупуване на Lehman

15:53 | 10.09.08 г.

Щатските фючърси изтриха част от спечеленото тази сутрин, след като отчетът на Lehman Brothers показа значителна загуба за третото тримесечие. Основните европейски индекси отстъпват до момента.

Щатските фючърси показват възможно ниво на отваряне на S&P 500 от 1 229 пункта или само с 2,5 пункта по-високо от вчера.

Английският FTSE 100 отстъпва до момента с 1,47 на сто (79,4 пункта) до 5 336 пункта. Немският бенчмарк DAX изгуби от началото на сесията 0,89 на сто (55,45 пункта) и последно се котираше на 6 177 пункта.

Най-пострадали бяха финансовите компании, тъй като според анализатори най-лошото във финансовия сектор все още не е отминало. Английските банки регистрираха значителни понижения.

Американският инвестиционен гигант Lehman Brothers беше обект на разгорещено обсъждане в медиите вчера и днес. Във вторник акциите на Lehman отстъпиха с над 40 на сто за един ден и инвеститорското доверие в банката рязко намаля.

За третото тримесечие Lehman отчита загуба от 3,9 млрд. долара. Банката смята да продаде голяма част от инвестиционния си бизнес, тъй като е в сериозна нужда от пресни капитали. Бордът на Lehman Brothers съобщи, че ще намали дивидентите рязко до 5 цента на акция от досегашните 68 цента.

В предварителната търговия в Ню Йорк акциите на банката се понижиха с 3,1 на сто до 7,55 долара за акция.

Спряганите за евентуални купувачи на част от Lehman Brothers – Korea Development Bank, обявиха, че са прекратили преговорите за купуването. Според Bloomberg причините за това е неспособността на двете страни да се споразумеят за цената на сделката.

Това ще увеличи натиска върху акциите на компанията, тъй като сега бордът на инвестиционната банка ще трябва да търси капитали от другаде.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:40 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още