fallback

Orange установява връзка с имигрантите от Източна Европа на Острова

Служителите в отдела за обслужване на клиенти на новия оператор ще говорят полски, руски, литовски, а скоро и български и румънски

16:45 | 09.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Британският мобилен оператор Orange пуска услуга, насочена към имигрантите на Острова от Източна Европа, съобщи вестник Гардиън.

Новият оператор на компанията – GlobalCell, е т.нар. оператор на мобилна виртуална мрежа (MVNO) и ще използва националната мрежа на Orange, за да предлага услугите си.

Служителите в отдела за обслужване на клиенти ще говорят свободно полски, руски, литовски и словашки, както и английски. В следващите месеци операторът смята да добави и обслужване на български, румънски, латвийски и чешки.

Мобилните оператори използват MVNO за таргетиране на специфични групи потребители на телекомуникационния пазар. За целта Tesco Mobile например използва оператора O2, а Asda Mobile и BT Mobile - Vodafone.

Vodafone има собствена виртуална мрежа, насочена към етническите малцинства във Великобритания и наречена Lebara Mobile.

При повечето оператори, насочени към имигрантите и етническите малцинства, най-голямата полза за потребителите идва от обажданията в други страни. При Lebara например международните разговори започват при цена от 4 пенса на минута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:15 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още