fallback

Десети банков фалит за годината в САЩ

Банка от Джорджия с активи за 1,1 млрд. долара падна в жертва на кредитната криза

17:02 | 02.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските регулаторни органи затвориха поредната банка в края на миналата седмица, като по този начин банковите фалити в САЩ за тази година станаха десет. 

Дейността на разположената в щата Джорджия Integrity Bank бе прекратена в петък от местните регулаторни органи, съобщава CNN.

Федералната корпорация за застраховане на депозити (FDIC) одобри прехвърлянето на депозитите на фалиралата банка на Regions Bank, Алабама. Петте офиса на Integrity Bank ще бъдат отново отворени през настоящата седмица като клонове на Regions Bank. Към 30 юни банката е разполагала с активи на стойност 1,1 милиарда долара и 974 милиона долара в депозити.

Всички вложители на Integrity Bank, включително тези, които притежават депозити над гаранционния лимит на FDIC от 100 000 долара, автоматично стават вложители в Regions Bank с пълната стойност на своите депозити. Това бе съобщено в изявление на FDIC.

Вложителите ще продължат да имат неограничен достъп до своите депозити и остават застраховани от Regions Bank. „Няма нужда клиентите да сменят банковите си взаимоотношения, за да запазят застраховката върху депозитите си“, се казва в съобщението на регулаторния орган.

Regions Bank ще плати за част от депозитите на фалиралата банка и ще закупи част от активите й на стойност около 34,4 млн. долара. FDIC ще задържи останалата част от активите. Разходите за фонда за застраховане на депозитите ще възлязат на между 250 и 350 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:26 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още