fallback

Крупни италиански бизнесмени ще спасяват Alitalia от фалит

Към момента се предполага, че основен акционер може да стане директорът на производителя на мотоциклети Piaggio

16:47 | 26.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Със спасението от фалит на италианския национален авиопревозвач Alitalia, който не е излизал на печалба от 2002 г. насам, ще се заемат 10 местни бизнесмени, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на собствени източници.

Според изданието вчера 10 крупни бизнесмени са провели съвещание, на което са се договорили да вложат в Alitalia над 1 млрд. евро, ако правителството одобри техния план.

Между тях, според WSJ, са директорите на компаниите производителя на мотоциклети Piaggio, авиокомпанията Air One, Benetton Group, инвестиционния фонд Equinox и др.

Още не е известно при евентуална покупка на държавния дял от авиокомпанията как бизнесмените ще си го поделят. Към момента се предполага, че основен акционер може да стане директорът на Piaggio.

Вече нееднократно италианското правителство се опитва да продаде работещия на загуба национален превозвач, като преговори са водени с различни компании – от алианса Air France-KLM до руската авиокомпания Аерофлот. Преди два дни пък италиански медии писаха, че авиопревозвачът вероятно ще бъде продаден на немската Lufthansa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още