fallback

Цената на петрола остава стабилна след силния спад в петък

Пазарите се успокояват след възстановяването на преноса на петрол през Каспийско море и поскъпването на американския долар

08:56 | 25.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Котировките на петрола се запазват стабилни след подновяването на търговията на световните пазари. Причина за това дават поскъпването на долара и възстановяването на работата на петролопровода от Азербайджан до Турция, които доведоха до силен спад на цените на черното злато в последната борсова сесия за миналата седмица.

След като в петък на борсата в Ню Йорк петролът с доставка през октомври поевтиня с цели 6,59 долара (5,4 на сто) до 114,59 долара за барел, от началото на новата седмица котировките се запазват в близост до тези нива, повишавайки се минимално с 1 цент до 114,60 долара за барел.

Подобна е ситуацията и на борсата в Лондон, където контрактите за доставка на петрол от сорта Брент понижават цената си с два цента спрямо петък и се търгуват по 113,90 долара за барел в електронната търговия. През последния ден от миналата седмица Брентът поевтиня с над 6,50 долара до 113,92 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:00 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още