fallback

Шефът на Oracle е реализирал опции за 544 млн. долара

Приходите на Елисън са най-големият опционен бонус за изпълнителен директор през последните няколко години

11:29 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на Oracle Лари Елисън е реализирал приходи от упражняване на права върху опции на стойност 543,8 млн. долара, съобщиха от компанията, цитирани от CNN. Това е един от най-големите бонуси в историята въобще, уточняват от изданието.

От Oracle заявяват още, че за изминалата 2008 г. са предоставили на Елисън опции, чиято стойност в деня на прехвърлянето е била 71,4 млн. долара.

Базираната в Redwood Shores компания уточнява, че опциите са за 7 млн. акции със „страйк“ (цена на упражняване) от 20,49 долара. Вчера акциите на Oracle затвориха на ниво от 22,31 долара за брой.

Приходите на Елисън са най-големият опционен бонус за изпълнителен директор през последните няколко години, смятат от Equilar, фирма за изследвания в областта на бонусните възнаграждения на корпоративните ръководители.

Елисън, който според класацията на Forbes е 14-ият най-богат човек в света, притежава лични активи на стойност 25 млрд. долара, по-голямата част от които именно в опции.

Според анализатори опционните бонуси на Лари Елисън трудно ще бъдат надминати от друга компания в Силициевата долина, особено като се има предвид кризата на фондовия пазар през последната година.

По данни на Oracle Елисън е получил базово възнаграждение от 1 млн. долара и допълнителен бонус в размер на 10,78 млн. долара за миналата година. От Oracle посочват, че високите бонуси на Елисън, който основава компанията преди повече от 30 години, се дължат на ключовата му роля в управлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още