fallback

Румънският телекомуникационен пазар с 10,6% ръст за 2008 г.

Orange и Vodafone, основните оператори на телекомуникационния пазар в страната, решиха да намалят тарифите си след отчетените по-слаби от очакваното финансови резултати за тримесечието

11:04 | 20.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Телекомуникационният пазар в Румъния ще нарасне с 10,6% до 4,3 млрд. евро през 2008 г., се прогнозира в доклад на полската изследователска компания PMR, цитиран от румънски медии. Очаква се за ръста да спомогне понижението на тарифите на телеком операторите.

Orange и Vodafone, основните оператори на телекомуникационния пазар в страната, решиха да намалят тарифите си след отчетените по-слаби от очакваното финансови резултати за тримесечието.

Orange обяви увеличение от 8,8% на приходите си за второто тримесечие на годишна база, или доста по-малък ръст от отбелязания за същия период преди година. Подобна е и ситуацията на Vodafone Romania, която има покачване от едва 7,6% на приходите за тримесечието.

Зрелостта на румънския пазар на мобилна телефония, интензивната конкуренция и решенията на няколко регулаторни агенции са сред причините за решеното намаление на цените, според директора на Vodafone за страната Лиляна Соломон.

От PMR очакват още, че пазарът на интернет достъп ще нарасне с около 20% през следващите пет години, а броят на потребителите на високоскоростен интернет ще се удвои.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:32 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още