fallback

Русия ще внася от Япония „мраморно” говеждо месо за над 120 долара/кг

В Япония се правят няколко вида рядко срещано и особено скъпо мраморно месо, чийто цени на едро започват от 100-120 долара за кг.

13:03 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Русия възнамерява да започне внос от Япония на прочутото т.нар. „мраморно” говеждо месо, е съобщил днес при посещението си в Токио руският министър на селското стопанство Алексей Гордеев, цитиран от Итар-Тасс.

В Япония се произвеждат няколко вида рядко срещано и особено скъпо „мраморно“ месо, чийто цени на едро започват от 100-120 долара за кг. Месото се нарича „мраморно” заради идеално равните прослойки мазнина. А най-скъпите разновидности се получават от особена порода черни телета, които се развъждат само в няколко части на Япония, като най-известната е около град Кобе.

Гордеев е посочил още, че японското говеждо „се слави със своите вкусови качества” и на руския пазар на него ще му бъде отредена нишата на „премиум-продукт за доста богати потребители”. Руският министър е допълнил, че „за съжаление сега на пазара в Русия има случаи, когато под японски марки се търгува месо от други страни, а потребителите не бива да се лъжат”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:42 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още