fallback

Китай строи резервоари за петрол за близо 15 млрд. долара

Средствата по реализацията на проекта възлизат общо на около 14,6 млрд. долара.

10:51 | 19.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Китай строи огромни резервоари за съхраняване на петрол, като първите четири ще бъдат завършени в края на годината, съобщава вестник China Daily, по информация от енергийното ведомство на страната. Гигантските резервоари са в изпълнение на програмата по създаване на база за съхранение на стратегически запаси от нефт.

С построяването на първите четири резервоара, разположени в три китайски провинции, ще завърши първата от трите фази на програмата по създаване на стратегически запаси от петрол в Китай. Първоначално резервоарите ще съхраняват около 16,4 млн. куб. м петрол, а в края на 2010 г. обемът на запасите ще достигне равнище, което ще позволи безпроблемно функциониране на китайската икономика за един месец.

Строителството на първия резервоар започва през 2004 г., като според разчетите проектът, състоящ се от 3 фази, трябва да бъде реализиран изцяло за 15 години, т.е. до 2019 г. Средствата по реализацията на проекта възлизат общо на около 14,6 млрд. долара.

Понастоящем правителството на Китай избира къде да бъде местоположението на резервоарите за петрол, които ще се строят през втората фаза на програмата. Има вариант те да бъдат построени в две южнокитайски провинции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още