fallback

Критикуват Великобритания за неуспеха й в борбата с корпоративната корупция

От ОИСР са изпратили през април екип от експерти във Великобритания, който да състави доклад относно мерките на Лондон за борба с корупцията

15:19 | 18.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) са изпратили писмена критика до Великобритания заради провала на страната по отношение на случаите на корпоративна корупция, съобщи Financial Times.

От ОИСР са изпратили през април екип от експерти във Великобритания, който да състави доклад относно мерките на Лондон за борба с корупцията. Докладът трябва да бъде завършен през октомври.

Според FT изпратеното писмо с критики е било одобрено от всичките 37 членове на групата за борба с корупцията към ОИСР, освен от Великобритания.

В писмото, определено от запознати като „особено недипломатично“, към страната са отправени критики за това, че не е завела нито едно дело за корупция извън граница, както и че не е актуализирала антикорупционните си закони.

От британското Бюро за тежки измами разследваха твърдения, че производителят на оръжия BAE Systems е участвал в корупционна схема, свързана с официални лица от Саудитска Арабия. Разследването е било прекратено през 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:46 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още