fallback

Logitech купува компания за слушалки за 34 млн. долара

Сделката е в заключителната си фаза, като се очаква да приключи до края на август

13:47 | 15.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Logitech ще придобие частната компания от Калифорния Ultimate Ears за 34 млн. долара в брой, съобщиха днес от компанията.

Ultimate Ears е лидер в областта на сценичните монитори (слушалки, поставяни в ухото на музикалните изпълнители и звуковите инженери за мониторинг на звука), като през последните няколко години разшири продуктовата си гама със серия от потребителски слушалки за iPhone, iPod и други.

Сделката е в заключителната си фаза, като се очаква да приключи до края на август.

Ефектът от закупуването на Ultimate Ears не се очаква да се отрази по никакъв материален начин върху текущата фискална година на Logitech, уточняват от компанията.

Ultimate Ears е основана през 1995 г., за да задоволи нуждите от мониторинг на звука на рок изпълнителите, като разработва първите качествени двупосочни сценични монитори. В момента приблизително 75% от рок изпълнителите в световен мащаб използват слушалките Ultimate Ears Custom-Fit in-Ear Monitor по време на своите изпълнения.

Цените за потребителските продукти на компанията започват от 40 долара, докато при поръчковите могат да надхвърлят 1200 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:34 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още