fallback

Руски металургичен гигант купува щатската John Maneely за 3,5 млрд. долара

Сделката, която е на стойност 3,53 млрд. долара, се планира да бъде изцяло приключена през последното тримесечие на годината.

10:54 | 13.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Новолипецкият металургичен комбинат (НЛМК), който е един от най-големите производители на стомана в Русия, е подписал споразумение за покупка на американския производител на стоманени тръби John Maneely Company, се казва в съобщения на компаниите, цитирани от руски медии.

Сделката, която е на стойност 3,53 млрд. долара, се планира да бъде изцяло приключена през последното тримесечие на годината.

Американската компания е собственост на фонда за преки инвестиции Carlyle Group и семейство Зекелман.

John Maneely Company управлява 11 предприятия в САЩ и Канада с обща производствена мощност над 3 млн. т тръби годишно. Приходите на компанията за миналата година са около 3 млрд. долара.

От НЛМК отбелязват, че целта на компанията е да излезе на нови пазари като Северна Америка за реализация на продукцията си и по този начин да укрепи позициите си в региона. Досега на руската металургична компания частично принадлежат два производствени актива в САЩ - Duferco Farrell и Sharon Coating.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:11 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още