fallback

Световната банка обмисля да заеме на Грузия 350 млн. долара

Международната финансова корпорация (IFC), влизаща в групата на Световната банка, ще окаже подкрепа на четирите търговски банки на Грузия, които са нейни партньори

16:08 | 11.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Световната банка (СБ) разглежда възможността за отпускане на нови кредити на Грузия в размер на 300-350 млн. долара в рамките на следващите 12 години, съобщава Интерфакс, позовавайки се съобщение от представителството на СБ в Грузия.

Тези средства ще бъдат предназначени да помогнат Грузия „за продължаване на курса на реформи и рехабилитация на критичната инфраструктура, обхващаща пътища и общински обекти”.

По думите на представител на Световната банка „в това трудно за Грузия време СБ изразява увереност в наличието у страната на стабилна икономическа основа, изразяваща се в солидни международни резерви, правилен монетарен и фискален курс широкообхватни реформи във финансовия сектор”.

От СБ отбелязват още, че Международната финансова корпорация (IFC), влизаща в групата на банката, ще окаже подкрепа на четирите търговски банки на Грузия, които са нейни партньори „в този извънредно сложен за тях период”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:31 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още