fallback

Франция ограничава ръста на цените на тока и газа за бита

От 15-те стари членки на ЕС най-ниски са тарифите на газа за бита за британските потребители, следвани от тези за френските

11:07 | 07.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството на Франция е препоръчало на националния енергиен регулатор да ограничи повишаването на цените на електроенергията и газа за битовите потребители съответно до 2% и 5%, съобщава BBC News. Засега не се съобщава откога ще влязат в сила ограниченията.

Френските власти са заявили още, че т.нар. социално ориентирани енергийни тарифи, които са по-ниски от редовните, ще обхванат още около 1 млн. жители на страната. Европейските доставчици на енергия за битово потребление през последните месеци са принудени да повишават цените заради растящите цени на едро на природния газ.

В доклад, публикуван през юни от британските власти по тази тематика, се казва, че сред 15-те стари членки на ЕС, най-ниски са тарифите на газа за бита за британските потребители, следвани от тези за френските. В доклада обаче не се отчита повишението през последните седмици на цените от някои големи енергийни компании доставчици като Centrica и EDF.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:10 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още